Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hong Kong Lideri Carrie Lam suçluların iadesi yasa tasarısını geri çekilmiş olmasının “ilk adım” olduğunu söyleyerek şehirdeki huzursuzluğa işaret etti fakat direnen protestocular diğer taleplerinin de derhal karşılanmasını istedi.

Lam Perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamasında tartışmalı yasa tasarısını 'resmen' geri çekme kararının toplumdaki yalnızca ilk çıkmazı kırmanın ilk adımı olacağını söyledi.  Yasa tasarısı neredeyse 3 aydır süren tarihi protestolara sahne olmuştu ve göstericilerin temel talebi tasarının geri çekilmesiydi.

Carrie Lam, konut ve arazi konularını da içeren politik ekonomik ve sosyal konulara atıfta bulunarak, “Açıkca görünüyor ki, çoğumuz için toplumdaki hoşnutsuzluğunyasa tasarısının çok ötesindedir.Kuracağımız diyalog platformunda tüm bu derin konuları konuşabiliriz” dedi.

Carrie Lam suçluların iadesini öngören yasayı geri çekme kararının Çin tarafından değil kendisi tarafından verildiğini fakat Çinli otoritelerin de bunu desteklediğini belirterek, “ Beni zaman destekliyorlar” dedi.

Her ne kadar tartışmalı yasa tasarısını geri çekmek Lam yönetiminin en önemli tavizi olsa da,Asya’daki finans merkezini aylardır sarsan kargaşanın sona ermesi olası görünmüyor.  Protestocular yasa tasarısından bu yana taleplerini genişletti ve Lam’in protestoları yatıştırmaya yönelik yöntemleri şüphe ve öfkeyle karşılandı.