Bloomberg HT Haberler HSBC binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor
PİYASALAR

HSBC binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor

  • HSBC binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Sky News'in iddiasına göre işten çıkarılacakların sayısı 20 bine ulaşabilir

Giriş: 02 Haziran 2015, Salı 06:27
Güncelleme: 02 Haziran 2015, Salı 13:46

Avrupa'nın en büyük bankası hsbc binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor..sky news'in iddiasına göre işten çıkarılacakların sayısı 20 bine ulaşabilir. HSBC'nin halen 258 bin çalışanı bulunuyor.

Sky News'a göre gelecek hafta açıklanması beklenen işten çıkarma operasyonun 10 bin ila 20 bin kişiyi etkilemesi bekleniyor.

HSBC CEO'su Stuart Gulliver bankanın planlarına yönelik 9 Haziran'da bir konuşması yapması bekleniyor. Banka maliyetlerini azaltma hedefini güderken daha önce de İngiltere'den çıkmayı değerlendirdiği belirtilmişti.

Bankanın İngiltere'deki vergiler ve Londra'da faaliyette olmanın getirdiği yüksek maliyetler nedeniyle böyle bir arayışa yöneldiği bildirilmişti.

İngiliz bankası HSBC'nin konsolidasyon çerçevesinde Brezilya ve Türkiye'den çıkmak üzere yaptığı hazırlıklar ivme kazanmışt. Türkiye'de HSBC'nin şubeleri için ING, BNP Paribas, Arap Banking Corporation bağlayıcı olmayan teklif vermişti.