Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Cumhur Örnek'in sorularını yanıtlayan HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu ayki toplantıda 200 baz puan faiz indirebileceğini söyledi. Aksoy daha keskin bir indirim de olabileceğini ve bunun TL'yi çok negatif etkilemeyebileceğini vurguladı.

Aksoy konuya dair "HSBC Portföy Yönetimi olarak enflasyonun Ekim'de yüzde 10'lara gerileyeceğini düşünüyoruz...Merkez Bankası da bunu görüyor. Ekonomik aktivite görece düşük seyrederken faiz indirimi yapması da çok normal görünüyor...

Bizim beklentimiz faiz indirim sürecinin 200 baz puanla başlaması yönünde. Fakat bu indirimin daha keskin olma ihtimali var, belki swap piyasasının fiyatladığı gibi 4 puanlık indirim olabilir. Böyle olursa da şaşırmam" yorumunu yaptı.

"TL NEGATİF TEPKİ VERMEYEBİLİR"

Böyle bir indirime TL'nin negatif tepki vermeme ihtimali olduğunu belirten Aksoy "piyasa da biliyor ki enflasyon yüzde 10 civarına gerileyebilir, Fed güvercin mesajlar veriyor. 2 puanın üzerinde bir indirimi olsa bile piyasa negatif algılamayabilir çünkü TL'nin riskten arındırılmış getirisi cazip olmaya ve reel faiz yüksek olmaya devam edecek, böyle ortamda çok negatif algılanmayabilir" şeklinde konuştu.