Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IFO enstitüsünün düzenli olarak yaptığı üretim beklentisi ölçüm anketlerine göre, Alman endüstrisi gelecek üç ay içerisinde üretimin artmasını bekliyor. IFO enstitüsü üretim göstergesinin Temmuz ayında 4.4 puandan 14.7 puana yükselmesiyle Temmuz'da da beklentiler art arda üçüncü ayda olumlu geldi.

Otomotiv endüstrisinde endeksin 49 puandan 51 puana çıkmasıyla az bir yükseliş beklenirken, içecek üreticileri endeksin 19 puandan 31 puana çıkması daha ciddi bir üretim artışını işaret ediyor.

İlaç sanayi üretimi için de endeksin 12 puandan 23 puana yükselmesiyle beklentilerin olumlu yönde şekillendiği gözleniyor. Kimya endüstrisi için de endeks 9 puandan 19 puana çıkarak olumlu bir görünüm oluşturdu.

Diğer sektörler için ise beklentiler o kadar parlak değil. Mobilya üreticileri için üretim beklentileri Temmuz ayında 6 puana, kauçuk ve plastik üreticileri için 5 puana, deri ve deri ürünleri üreticileri içinse 10 puana düştü.

Temmuz beklentileri - 25 puandan - 12 puana yükselse de makine endüstrisi beklentiler konusunda karamsarlığını sürdürüyor. Metal üreticileri ve işleyicileri için de beklentilerin aynı olduğu söylenebilir. Metal üreticileri endeksi Temmuz ayında -22 puanda -9 puana yükseldi.