Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye'nin ilk yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ın Haberleşme Genel Müdürü Metin Balcı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir Bloomberg HT'ye konuk oldu. Demir, 900 yerde baz istasyonu kurulduğunu, yıl sonuna kadar da 1600 tane baz istasyonu kurulacağını kaydetti

Türkiye'nin ilk yerli baz istasyonu Ulak Projesi ile Milat projelerinden bahseden İsmail Demir "baz istasyonu pazarında Türkiye'nin yerli ürünü olarak piyasaya çıkmasını sağladık. Bunu takiben de Milat projemizi başlattık" dedi. Demir bu 2 projeyle Türkiye'nin teknolojik olarak 4.5 G - 5G yolcuğunda sağlam adımlar attığını ve şirketleşme sürecine geçtiğini belirtti.

Demir, Evrensel Hizmet Projesi bazında ilk siparişleri aldıklarını, 900 yerde baz istasyonu kurulduğunu, yıl sonuna kadar da 1600 tane baz istasyonu kurulacağını bildirdi. Demir "bu istasyonlarla beraber biz kırsalda özellikle terörle mücadelenin olduğu bölgelerde kapsanmadık alan bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Bu projenin sadece sivil değil askeri amaçlı da bir yatırım olduğunu kaydeden Demir "şu an yabancı yatırımcı ve şirketlerden beklentimiz millileşme politikalarını desteklemeleri.." ifadesini kullandı.

"4.5G BAZ İSTASYONU İHTİYAÇLARINA TALİBİZ"

ULAK Haberleşme Genel Müdürü Metin Balcı ise "2024'lere kadar 4.5G yatırımları sürecek, gelecek dönemde yaklaşık 20 - 30 bin arasında baz istasyonuna ihtiyaç var. Biz ULAK olarak gelecek dönemin 4.5 G baz istasyonu ihtiyaçlarına talibiz." dedi.

Yaklaşık bir ayda 200 - 250 baz istasyonunu ticari şebekelerde aktivite ettiklerini belirten Balcı, "Biz inanıyoruz ki buradaki olumlu gelişmelerle diğer operatörlere siparişlerimizi artıracağız, 5G'ye doğru bu avantajdan istifade ederek yolumuza devam edeceğimize inanıyorum." diye konuştu.