AA İstanbul verilerini güncelledi
-
Anadolu Ajansı İstanbul verilerini güncelledi. Anadolu Ajansı'nın paylaştığı verilere göre CHP'nin İstanbul adayı önde
Anadolu Ajansı verilerini güncelleyerek, İstanbul'daki son durumu açıkladı. AA'nın verilerine göre, CHP adayı Ekrem İmamoğlu %48,79, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım %48,51 oy aldı.
AÇIKLAMA YAPILDI
Açıklamada, AA'nın 2014 yılından itibaren Türkiye'de seçim sonuçlarını yayınlayan tek medya kuruluşu olduğu, bu süreç zarfında biri mahalli 5 seçim ve 1 referandum sonucunun başarılı şekilde abonelere ulaştırıldığı hatırlatılarak, verilerin günler sonra kesinleşen YSK verileriyle de birebir aynı olmasının AA'nın başarısını gösterdiği belirtildi.
Anadolu Ajansının, bütün bu seçimlerde kesinleşen resmi sonuçlardan saatlerce önce kamuoyunu aydınlatma görevini bihakkın yerine getirdiği aktarılan açıklamada, "Şunu özellikle belirtmeliyiz ki seçim akşamlarında arzu ettikleri neticeyi alamayan, başarısızlıklarını Anadolu Ajansını hedef göstermek, itibarını sarsmak ve çalışanlarına saldırmakla örtmeye çalışanlar, YSK'nın resmi sonuçları açıklamasıyla her seferinde mahcup olmuşlardır." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada şunlar kaydedildi: