Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva Davos'ta Bloomberg International'a verdiği mülakatta artık para politikasının tek kurtarıcı olamayacağını söyledi.

Dünyada yeni normalin 'belirsizlik' olduğunu söyleyen Georgieva "ticaret gerilimleri geçen yılın bir numaralı belirsizliğiydi, Avustralya'da iklim şokları oldu, Orta Doğu'da gerilim vardı, şimdi de bir virüs için endişeleniyoruz." diye konuştu. Georgieva bu ortamda hükümetlerin de adımlar atması gerektiğini, küresel büyüme için artık para politikasının tek kurtarıcı olamayacağını söyledi.

Georgieva ABD -Çin ticaret geriliminin azalması, 49 Merkez Bankası'nın senkronize faiz indirimleri gibi etkilerle geçen yıla kıyasla ekonominin bu yıl başında çok daha iyi yerde olduğunu söyledi. Georgieva "Ticaret ve sanayide de yukarı ivmelenme işaretleri görüyoruz." dedi. Georgieva IMF'nin 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin küresel büyüme tahminlerini düşürmesine dair ise "Hindistan'ın aniden yavaşlaması ve birkaç ülkedeki huzursuzluk ortamıyla büyüme tahminimizi indirmiştik ama şimdi durum biraz daha iyi" yorumunu yaptı.