Advertisement
HABERLER ABONE OL

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Salı günü, Brüksel’de gerçekleştirilen üst düzey atama görüşmelerinde 31 Ekim'de görev süresi dolacak AMB Başkanı Mario Draghi'nin yerine aday gösterildi. 

Christine Lagarde’ın ardından, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney bir sonraki IMF Başkanlığı için online bahisçilere göre favori gösteriliyor.

Betway’e göre, Ocak ayında görev süresi dolan ve Kanada vatandaşı olan Mark Carney’in, Christine Lagarde'dan boşalacak Uluslararası Para Fonu IMF Başkanlığı için en güçlü aday olduğu yönündeki görüşler güçleniyor.

Betway’den Alan Alger’a göre, Carney’in Kanada’da doğması, İrlanda pasaportu olması ve İngiltere vatandaşlığı ile birlikte Ocak ayında İngiltere Merkez Bankası’ndaki görev süresinin dolmasının beklenmesi, iyi bir zamanlama” dedi.

Eski Hindistan MB eski Başkanı Raghuram Rajan’da Mark Carney’in yerine gelebileceği düşünülen adaylardan. İngiltere eski Maliye Bakanı George Osborne ve Fed eski Başkanı Janet Yellen’da adaylar arasında gösteriliyor.

Lagarde’dan boşalacak koltuğun potansiyel diğer adaylar, Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements - BIS) Başkanı Agustin Carstens, Singapur Parasal Yetki Kurumu Başkanı Tharman Shanmugaratnam, Credit Suisse Group AG CEO’su Tidjane Thiam ve Pacific Investment Management Co. Eski Ceo’su ve Bloomberg yazarı Mohamed El-Erian.