Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath Bloomberg'e yaptığı açıklamada küresel büyümeye yönelik daha iyimser mesajlar verdi.

Gopinath Çin ekonomisinin açılmasının dünya için de iyi bir haber olduğunu ve Çin ekonomisindeki toparlanmanın dünyanın kalanına da yayılacağını ifade etti.

Gopinath IMF'nin küresel büyüme tahminlerini 3 kez düşürmesinin ardından Ocak ayı sonunda yayımlanacak olan küresel ekonomi raporunda bu kez önemli bir revizyon olmayacağını kaydetti.
Gopinath 2023'ün de zorlu bir yıl olacağını ancak küresel büyümenin yılın 2. yarısından sonra artacağını ve en kötüsünün görülmeyeceğini kaydetti.

Zürih'te ABD ile Çin'in yakınlaşmasının ve ikili temasların dünya için de önemli olduğunu belirten Gopinath ABD'nin bir an önce borç tavanını artırıp bunu sorun olmaktan çıkarması gerektiğini dile getirdi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He dün Davos'ta yaptığı konuşmada büyümeye dair olumlu görüş bildirmiş, bu sene Kovid-19 vakalarının zirveyi gördüğünü, Çin ekonomisinde büyümenin artık pandemi öncesi seviyelere döneceğini belirtmişti.