Bloomberght
Bloomberg HT Haberler IMF/Georgieva: Gelişmekte olan piyasalara yönelik tavsiyemizi yeniden düşünüyoruz

IMF/Georgieva: Gelişmekte olan piyasalara yönelik tavsiyemizi yeniden düşünüyoruz

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, IMF olarak gelişmekte olan piyasalara yönelik tavsiyeleri konusunda yeniden düşündüklerini belirtti

Giriş: 19 Şubat 2020, Çarşamba 22:13
Güncelleme: 19 Şubat 2020, Çarşamba 22:21

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Financial Times'da yayımlanan makalesinde , "Gelişmekte olan piyasalara tavsiyemizi yeniden düşünüyoruz" vurgusunu yaptı.

Georgieva, yazısında, "Sermaye piyasalarını "gelişmekte olan piyasa ekonomileri için nasıl daha güvenli hale getirebiliriz?" Bu soruya doğru yanıtı bulmak finansal istikrar ve büyüme için kritik öneme sahip. İyi haber şu ki, ülkeler taze fikirleri ve hayati altyapıyı finanse etmek için kullanılabilecek çok sayıda denizaşırı sermayeden faydalanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Georgieva, Değişken sermaye akımlarını ele almak, göz korkutucu bir görev, çünkü politika önlemlerinin doğru kombinasyonu ve zamanlaması konusunda çok az fikir birliği var. Sermayenin 2018 bölümünü ve gelişmekte olan ülkelerden gerçekleşen sermaye çıkışlarını düşünün. Malezya para birimlerini desteklemek için döviz piyasalarına müdahale etti. Kolombiya ve Güney Afrika zar zor müdahale etti. Bazı merkez bankaları faiz oranlarını yükseltti, bazıları ise artırmadı. Ağır müdahale genellikle amortismanı hafifletti, ancak her zaman olmadı" dedi.

Kristalina Georgieva, "Çeşitli politika seçeneklerinin nasıl etkileşimde bulunduğunu daha iyi anlamamız gerekir Tüm bunlar IMF de dahil olmak üzere soruları gündeme getiriyor. Bu nedenle üye ülkelere tavsiyemizi yeniden düşünüyor ve güncelliyoruz. Amacımız, büyüme ve istikrar konusunda ülkelere uygun tavsiyelerde bulunmak" yorumunu yaptı.

Georgieva, "İç ve dış şoklara maruz kalan ekonomilerin istikrarını korumak için para politikası, makro ihtiyati politika, döviz kuru müdahaleleri ve sermaye akışı konusunda maliyetleri ve faydaları yeniden değerlendiriyoruz. Daha önemli olan bu yeni çerçevedeki araçların birbirleriyle ve ülke şartlarıyla nasıl etkileştiğini yakalayabilmek. Bu yaklaşım, gelişmekte olan ekonomilerin dış şoklara ve döviz kuru hareketlerine nasıl uyum sağladığına dair iyi bir yaklaşım sağlayacaktır" dedi.