Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara, Sunday Times'ın yayımladığı haberi yalanlayarak, İngiliz hükümetinin Avrupa Birliği ile İsviçre tarzı bir anlaşma planı olmadığını bildirdi.

Sunday Times, İngilterenin AB ile kuracağı anlaşmanın, İsviçre ile olan ilişkisine göre modellenebileceğini ancak anlaşmanın hareket özgürlüğünü içermeyeceğini iddia etmişti.

İngiliz Sanayi Konfederasyonu Genel Müdürü Tony Danker, Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajda, ticaret için daha fazla fırsat yaratmak ve göçmenlik kısıtlamalarını hafifletmek için İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ı Büyük Britanya ile Kuzey İrlanda arasındaki ticaret konusunda AB ile bir anlaşmazlığı çözmeye çağırdı.

"Vasıflı çalışanları getirme konusunda çok ürkek bir göçmenlik sistemimiz var" diyen Danker, İngiltere ekonomisindeki işçi sıkıntısının "stagflasyon" baskılarını artırdığını savundu.

Hükümetin, bilimde ortaklıklar ve mesleki niteliklerin karşılıklı olarak tanınması gibi mevcut anlaşmanın potansiyel faydalarına odaklanması gerektiğini söyleyen Danker, bu girişimlerin, Kuzey İrlanda konusundaki anlaşmazlık nedeniyle engellendiğini belirtti.

Danker, "İsviçre anlaşmasını unutun. Biz sadece Boris Johnson’ın Brexit anlaşmasının uygulanmasını istiyoruz ve bu şu anda Kuzey İrlanda Protokolü nedeniyle gerçekleşmiyor." ifadelerini kullandı.