Advertisement
HABERLER ABONE OL

Raghuram Rajan, Uluslararası Para Fonu (IMF)'den ve Hindistan Merkez Bankası Başkanlığı'na uzanan kariyer yelpazesinde bazı tatsız ekonomik gerçekleri dile getirdi. Asıl problem AB’den ayrılmış İngiltere’nin bu gerçekleri diğer bir yabancı merkez bankası başkanından duymaya hazır olup olmadığı.

İngiltere’nin para politikasının idaresi ve finansal istikrarı nadiren politik olmuştur ve 325 yıllık kurumu takip eden bahisçiler ve ekonomistlere göre Rajan, Mark Carney’in yerine gelme mücadelesindeki üst düzey isimler arasındaki tek yabancı isim.

Kanadalı Carney’in görev süresi, iktidardaki Muhafazakar Parti içindeki sertlik yanlılarının Carney'i ekonomik acıyı abarmak ve Avrupa Birliği'nden ayrılmanın faydalarını gözardı etmekle itham etmeleri ile birlikte, Brexit sürecindeki karışıklıkların gölgesinde kaldı.Başbakan Theresa May'in istifasının ardından parti yeni liderini seçmeye hazırlanırken, olası liderler Brexit'i gerçekleştirmeyi taahhüt ediyorlar ve Brexit için son tarih 31 Ekim

Rajan, özellikle ülkenin Brexit oylamasının yapılmasına neden kısımlarının gözünün açılması anlamında, İngiltere'nin ikilemine yönelik sempatik açıklamalarda bulundu. Rajan Times gazetesine yaptığı açıklamada, ancak, bu başarının İngiltere'nin dünyaya yeniden angaje olmasına bağlı olduğunu kaydetti.