Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'de enflasyon Haziran ayında değişmeyerek İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) yüzde 2'lik hedefinde kaldı.

Ulusal İstatistik Ofisi'nin Çarşamba günkü verilerine göre enerji, konut ve otomobil yakıtlarındaki aşağı yönlü etkiyi gıda ve giyim fiyatları dengeledi. Giyim mağazalarındaki indirimler bir önceki yılın aynı dönemine göre daha sınırlı kaldı.

Çekirdek enflasyon aynı dönemde yüzde 1.8 ile beklentiye paralel gerçekleşti.

Manşet fiyat baskısının yoksunluğu merkez bankasına on yıldan uzun bir sürenin en güçlü ücret artışı verisine göz yummasına imkan veriyor.

Anlaşmasız Brexit korkularının yoğunlaşması ve küresel ekonomik yavaşlama ile birlikte, traderlar BoE'nin faiz artırımdan ziyade faiz indiriminin daha yüksek ihtimal olduğunu düşünüyor.

İngiltere'de enflasyon 2. çeyrekte ortalama yüzde 2 oldu. BoE'nin Mayıs ayındaki tahmini yüzde 2.1 idi. Politika yapıcıların tahmini fiyat artışındaki gevşemenin 2019 sonuna doğru yaklaşık yüzde 1.6'ya kadar gideceği yönünde.

Yurt içi kaynaklı fiyat baskılarının göstergesi olarak kabul edilen hizmet sektörü enflasyonu Haziran'da yüzde 2.5'e geriledi.

İngiltere Hazine tahvilleri Haziran ayı enflasyon verisinin beklentilere paralel gelmesinin ardından kazancını korudu.

İngiltere 10 yıllıklarının faizi 3 baz puan düşüşle yüzde 0.79'a geriledi. Böylece 10 yıllıklar getiri eğrisinde görece iyi performans gösterdi.