Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'de işsilik haklarından yararlanmak isteyenlerin sayısı, koronavirüs kaynaklı kapanmanın tüm ekonomiye şok dalgaları göndermesinin etkisiyle geçen ay rekor seviyeye ulaştı.

Ulusal İstatistik Ofisi tarafından Salı günü yayınlanan verilere göre işsizlik maaşı başvuruları Nisan'da 856,500 artışla 2 milyonun üzerine çıktı. Başvuruda bulunanların sayısı yüzde 5.8 ile yirmi yılın en sert yükselişini kaydetti. Ancak rakamlar, mevcut durumda çalışmasına rağmen gelir kaybına uğrayan bazı kişileri de kapsıyor.

Pandeminin 23 Mart'tan bu yana kapalı olan ekonomi üzerindeki faturası ağır. İngiltere ekonomisi üç yüzyılın en sert resesyonuyla karşı karşıya ve işsizliğin yükselmeyi sürdürmesi bekleniyor.

Hükümetin izin programları 7.5 milyon kişinin işini kurtararak iş gücü piyasası üzerindeki yıkıcı etkiyi hafifletti. Ayrıca Hazine, Salı günü Koronavirüs Büyük İşletme İş Kesintisi Kredi İmkanı ile azami kredi miktarını artırarak 200 milyon sterline (244 milyon dolar) yükselttiğini duyurdu.

Buna göre 50 milyon sterlin üzerinde borçlanan şirketler kredi süresi boyunca temettü, yönetici ödemeleri, bonus, hisse geri alımı kısıtlamalarına tabi olacak.