Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başekonomisti Huw Pill, CNBC ile yaptığı röportajda İngiltere’deki enflasyonist baskıya karşı adım atılması gerektiğini söyledi. “İşgücü piyasası kasımdaki öngörüden daha sıkı” diyen Pill, enflasyonun işgücü piyasasına bağlı olarak daha kalıcı olmasını beklediğini belirtti.

Pill, “Perşembe günkü BOE faiz artışı, işgücü piyasalarıyla bağlantılı temel enflasyon dinamiklerine yanıt olarak yapıldı” diye ekledi.

Öte yandan Goldman Sachs’ın Steffan Ball liderliğindeki ekonomistleri 2022’de BOE’den üç faiz artırımı bekliyor. Konuya ilişkin rapor yayımlayan ekonomistler BOE’nin “sıkılaşma arzusunda olduğunu” belirtirken, politika faizinin gelecek yıl yüzde 1’e yükseltileceğini tahmin etti.

İngiltere Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz artışı

İngiltere Merkez Bankası enflasyonist baskıların artmasıyla politika faizini rekor düşük seviye olan yüzde 0.1'den yüzde 0.25'e yükseltti, varlık alım programını ise değiştirmeyerek 895 milyar sterlinde tuttu. Faiz kararı, 1'e karşı 8 oyla alındı.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler faiz oranlarında değişim beklemiyordu.

Açıklamada enflasyonun Nisan ayında yüzde 6 civarına yükselerek zirve yapacağı ve para politikasında bir miktar 'ılımlı sıkılaşma' olabileceği belirtildi. .