Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere, 2021’in ilk çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 1,5 daralma kaydederken geçen yıla göre yüzde 6,1 küçüldü. Mart ayında ise piyasa beklentilerini aşarak yüzde 2,1 büyüdü.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi ilk çeyrekte ekonominin yüzde 1,6 daralacağı yönündeydi.

İlk çeyrekte özel tüketim harcamaları beklenenden daha fazla düşüş kaydederken hükümet harcamaları beklentinin üzerinde bir artış gösterdi. İthalat bir önceki çeyreğe göre piyasaların beklentisini aşarak yüzde 13,9 azalırken ihracat beklentilerle paralel yüzde 7,5 azaldı.

İngiltere'nin Kovid-19 tedbirlerini gevşetmesi bekleniyor

İngiltere’nin, Kovid-19 salgınında yaşanan ikinci dalganın etkilerini azaltmak amacıyla Ocak 2021’den bu yana uygulanan tedbirleri adım adım gevşetmesi bekleniyor. Hükümet, Cuma günü uluslararası seyahati kademeli olarak yeniden açmayı planlıyor.

Nadine Dorries, Sky News'e verdiği demeçte, açılmanın yol haritasının belli olduğunu ve Johnson’ın bugün kapanmanın nasıl ve ne zaman gevşetileceğine dair detayları aktaracağını açıkladı.

Dorries, koronavirüsün varyantlarının hala ülke genelinde görüldüğünü bu sebeple hükümet yetkililerinin alınan tedbirlerin gevşetilmesi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Uygulamalar 5 Ocak 2021’den bu yana devam ediyor

İngiltere'de 5 Ocak'tan bu yana işe gidiş, spor, alışveriş gibi temel sebepler ihtiyaçlar haricinde sokağa çıkma yasaklaması getirilmişti. Ayrıca market ve eczane gibi temel ürün satışı yapılmayan işletmelerin yanı sıra barlar, restoranlar ve kafeler kapatılmıştı.

12 Nisan 2021’de tüm işletmeler tekrar açılırken barlar, restoranlar ve kafelere açık alanlarında hizmet sunma izni verildi. Hükümetin uluslararası seyahat yasağının en erken 17 Mayıs'ta kaldırması bekleniyordu.