Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası politika faizini beklendiği gibi değiştirmeyerek yüzde 0.1’de bıraktı. Karar oybirliğiyle alındı. Banka varlık alım hedefini de 895 milyar sterlinde tuttu. Varlık alım kararı 2’ye karşı 7 oyla alındı. David Ramsden ve Michael Saunders karara karşı oy kullandı.

Banka, enerji fiyatlarındaki hızlı yükselişle enflasyonun gelecek aylarda daha fazla yükselebileceği uyarısında bulundu.

Banka üçüncü çeyrek büyüme tahminini yüzde 2.9’dan yüzde 2.1’e düşürdü. İngiltere’de büyüme Temmuz ayında sürpriz biçimde yavaşlamış, enflasyon da 1997’den beri en büyük aylık artışı kaydetmişti.

Toplantı notlarında “çeşitli küresel ve yerel maliyet ile fiyat göstergelerinde enflasyonist baskıların devam edeceğine dair artan kanıtlar var. Üyeler, şu anki politika duruşuyla enflasyonun orta vadede yüzde 2’nin üzerinde kalmaya devam edeceğini değerlendiriyor” ifadeleri yer aldı. Banka, enerji fiyatlarındaki sert artışla bu yıl enflasyonun yüzde 4’ün hafif üzerine yükselebileceği uyarısı yaptı.