Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere’de benzin istasyonlarındaki akaryakıt, Petrol Perakendecileri Birliği’nin Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, tüm ülkede tükenmek üzere ve İngiliz kentlerindeki bazı büyük grupların pompalarının yüzde 50 ila yüzde 90’ında akaryakıt kalmadı.

İngiltere’de kamyon şoförü eksikliği bazı kentlerde panik akaryakıt alımlarına yol açtı ve birçoğunda akaryakıt kalmayan ya da kapatılan benzin istasyonlarının önünde araç kuyrukları oluştu.

Petrol Perakendecileri Birliği Başkanı Brian Madderson, Sky’a yaptığı açıklamada, “Üyelerimizin bazıları, bölge portföyüne sahip büyük gruplar dün itibarıyla pompalarının yüzde 50’sinde akaryakıt kalmadığını rapor etti ve hatta bazıları dün itibarıyla yüzde 90’ının kuruduğunu bildirdi” dedi.

Petrol Perakendecileri Birliği, tüm İngiltere’deki benzin istasyonlarının yüzde 65’ini kapsayan bağımsız akaryakıt perakendecilerini temsil ediyor.

Madderson, “Bu sorun oldukça şiddetli. Pazartesi sabahı akaryakıt darlığı ile başlıyor” dedi.

BP Pazar günü yaptığı açıklamada, İngiltere’deki benzin istasyonlarının yaklaşık üçte birinin, panik alımların hükümeti rekabet yasasını askıya almaya yöneltmesi ve firmaların darlığı hafifletmek için birlikte çalışmasına izin vermesi ile birlikte iki temel akaryakıt çeşidinin tükendiğini bildirdi.