Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki koronavirüs kısıtlamalarını 19 Temmuz'dan itibaren kaldırmayı planlarken, Sağlık Bakanı Javid, BBC Radyosu'na yaptığı açıklamada, "19 Temmuz’a gelene kadar, şu anki vaka sayılarının en az iki katına çıkmasını, yani günde yaklaşık 50 bine ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Bakan Javid, yaz aylarında ise normalleşmenin başlamasıyla vaka sayılarının 100 bine ulaşabileceğini söyledi.

İngiltere'de 19 Temmuz'dan itibaren hangi kurallar kaldırılacak?

İngilere’de kapalı alanlarda en fazla 6 kişi, açık alanlarda ise 30 kişinin bir araya gelmesi sınırı da dâhil olmak üzere, tüm sosyal aktivitelerde uygulanan kişi sayısı kuralı kaldırılacak. Ayrıca, düğün ve cenaze törenlerde uygulanan ziyaretçi sayısı kuralına da artık sınır getirilmeyecek.

19 Temmuz'dan itibaren, ülkede gece kulüpleri de dâhil olmak üzere, tüm işletmelerin yeniden açılmasına izin verilecek. Tiyatro, konser salonu ve spor salonları gibi mekânlarda uygulanan kapasite sınırlamaları da kaldırılacak.

Maske takılmasına ilişkin olan yasal zorunluluğun kaldırıldığı İngiltere’de, kapalı veya kalabalık yerlerde insanların maskeleri hangi durumlarda kullanması gerektiğini açıklayan kılavuzlar yayımlanacak. Ayrıca, havalimanlarında ve bireylerin kendilerini izole ettiği yerler dışında, kapalı alanlarda “artı 1 metre sosyal mesafe kuralı” zorunluluğu uygulanmayacak.

Yapılan açıklamada, 19 Temmuz'dan itibaren koronavirüse ilişkin olarak test, izleme ve izole etme sisteminin devam edeceği ve ücretsiz asemptomatik testlerin Eylül ayı sonuna kadar uzatılacağı kaydedildi. Buna ek olarak, Kovid-19 testi pozitif çıkaran kişilerin kendilerini izole etmesi kuralına devam edilecek.