Bloomberg HT Haberler İrlanda 2011 başlarında genel seçime gidiyor
HABERLER

İrlanda 2011 başlarında genel seçime gidiyor

  • İrlana Başbakanı Cowen, 2011 bütçesine ilişkin sürecin tamamlanmasının ardından meclisin feshini isteyeceğini açıkladı

Giriş: 23 Kasım 2010, Salı 11:25
Güncelleme: 23 Kasım 2010, Salı 11:25

DUBLİN (A.A) - 23.11.2010 - Borç krizini aşabilmek için Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) yardım talebinde bulunan İrlanda için yeni yılın başında erken genel seçim görünüyor.

İrlanda ekonomisinin olumsuz seyriyle bağlantılı olarak bir süredir liderliği sorgulanan ve muhalefet partilerince istifası istenen İrlanda Başbakanı Brian Cowen, 2011 bütçesine ilişkin sürecin tamamlanmasının ardından meclisin feshini isteyeceğini açıkladı.

Başbakan Cowen, koalisyon ortağı Yeşiller Partisi'nin, bütçe sürecinin ardından hükümetten desteğini çekeceğini açıklaması ve genel seçimin Ocak ayının ikinci yarısında yapılmasını istemesi üzerine harekete geçmek durumunda kaldı.

Partisi Fianna Fail'in bakanlarını acilen toplantıya çağıran Başbakan Cowen, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, 2011 bütçesi meclisten geçirilene ve ekonomik konulara ilişkin gerekli yasal düzenlemeler yapılana kadar görevde kalacağını bildirdi.

Cowen, partili bakanlarla yaptığı açıklamada, 2011 bütçesi, 4 yıllık tasarruf planı ve AB-IMF yardım paketinin İrlanda için büyük önem taşıdığına işaret ederek, hükümetin ve meclisin bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmesinin öncelikli olduğunu vurguladı.