Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler İrlanda bütçeden emin

İrlanda bütçeden emin

  • Dublin'de konuşan İrlanda Maliye Bakanı Brian Lenihan, önceki gün açıklanan tasarruf planının kabul edileceğinden emin olduğunu söyledi

Giriş: 26 Kasım 2010, Cuma 06:51
Güncelleme: 26 Kasım 2010, Cuma 06:51

İrlanda Maliye Bakanı Brian Lenihan, İrlanda Parlamentosunun AB ve IMF'den finansal yardım alabilmek için önemli görülen 2011 yılı bütçesini 7 Aralık'ta yapılacak oylamada kabul edileceği konusunda bir endişesi olmadığını ifade etti.

Dublin'de Amerikan Ticaret Odası'nda konuşan Lenihan, hükümet ile muhalefet partileri arasında yapılan müzakarelerden tatmin olduğunu ve bütçenin parlamentodan geçmesi yönünde bir çoğunluk bulunduğunu ifade etti.

Lenihan ayrıca, İrlanda'nın düşük olan kurumlar vergisinin AB ve IMF ile yürütülen görüşmelerin konusu olmadığını sözlerine ekledi.

İrlanda Hükümeti'nin önceki gün açıkladığı 4 yıllık tasarruf planı, bütçe açığını hedeflenen seviyeye indirebilmek için 4 yıl içinde toplam 15 milyar Euro tasarruf öngörüyor.

İrlandai, krizi aşmak için bir yandan da AB ve IMF ile bir kurtarma planı için müzakereler yürütüyor.

AB kaynakları , borç krizinin aşılması ve bankacılık sektöründeki sorunların giderilmesi için kullanılacak paketin, 80-90 milyar Euro'yu bulabileceğini belirtiyor.