Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye ile ABD arasında, Suriye'deki harekata yönelik görüşmelerin ardından varılan anlaşmaya ilişkin Bloomberg HT'ye konuştu.

Bahçıvan konuya dair yaptığı açıklamada "barış ve huzur ekonominin de takip ettiği en önemli konular, söz konusu güvenlik olduğunda Mehmetçiğimizin sonuna kadar arkasındayız ama ekonomik sürecin sağlığı için barışın tesisi çok önemli.  O yüzden gelinen noktanın Türkiye ekonomisi için belirsizlik dönemini ortadan kaldırması adına önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"MERKEZ BANKASI SON AYLARDAKİ POLİTİKASINI SÜRDÜRÜR"

Bahçıvan son PMI endeksinde 18 ay sonra 50 bandının yakalandığını, bu rakamın da sanayide dönüşün başladığına işaret ettiğini söyledi. Bahçıvan "ümit ediyorum Ekim ve Kasım PMI'ları da bunun sürdürülebilir olduğunu gösterecek" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son aylardaki politikasını sürdüreceğini ve faiz indirimine gideceğini belirten Bahçıvan "oran vermek istemem ama enflasyondaki düşüşe paralel olarak finansal istikrarı ön planda tutacak kararların devamının geleceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bahçıvan yılın son çeyreğinde ilk 3 çeyreğe oranla ekonomide daha iyi bir dönem olacağını, 2020'de de Türkiye'nin büyümeye geçeceğini sözlerine ekledi.