Advertisement
HABERLER ABONE OL

İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk kez bir kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıkladı.Lübnan Sağlık Bakanlığı, İran'dan gelen bir yolcuda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıkladı.

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 virüsü nedeniyle Japonya'da karantinaya alınan "Diamond Princess" yolcu gemisinden tahliyelerine izin verilen 11 İsrail vatandaşının özel uçakla ülkeye getirildiği belirtildi.

Söz konusu İsraillilerin başkent Tel Aviv yakınlarındaki Ramat Gan bölgesindeki bir hastanede karantina altına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, yapılan testler sonucu ülkeye getirilenler arasından 1 kişide Kovid-19 virüsünün tespit edildiği aktarıldı.

Bakanlığın duyurusuyla İsrail'de ilk Kovid-19 vakası kayıtlara geçti.

Lübnan'da tespit edilen ilk Kovid-19 vakasının, İran'ın Kum kentinden gelen 45 yaşındaki bir kadın olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Hasan, ayrıca Kovid-19 şüphelisi 2 hastanın da evlerinde müşahede altında tutulduklarını belirtti.

Söz konusu hastalıktan korunmak için vatandaşlara tedbirli olmaları tavsiyesinde bulunan Hasan, son iki haftada İran'dan gelenlerin herhangi bir rahatsızlık durumunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen telefon numarasını aramalarını istedi.

Kovid-19'a karşı ülkenin tek havalimanı olan Beyrut'taki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'nda daha önce oluşturdukları sağlık ekibini takviye edeceklerini dile getiren Sağlık Bakanı Hasan, Başbakan Hassan Diyab ile gerekli görüşmeleri yapmadan İran-Lübnan arasındaki uçak seferlerini durdurmayacaklarını kaydetti.