Bloomberg HT Haberler İstanbul için AKOM'dan uyarı
HABERLER

İstanbul için AKOM'dan uyarı

  • İstanbul'da 30 dakika içerisinde yoğun yağış başlayacağı ancak Meteorolojik tahminlere göre dolu yağışı beklenmediği belirtildi

Giriş: 26 Haziran 2018, Salı 17:06
Güncelleme: 26 Haziran 2018, Salı 17:06

Meteorolojinin şiddetli yağış ve dolu uyarısının ardından beklenen yağış Edirne’de başladı. Balkanlar üzerinden gelen şiddetli yağış kentte etkisini göstermeye başladı. Kısa sürede kenti etkisi altına alan sağanak yağış sonrası cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Vatandaşlar, sağanak yağıştan olumsuz etkilenirken sürücüler de zor anlar yaşadı.

Sağanak yağışın akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN YENİ SAAT VERİLDİ!

İstanbul başta olmak üzere birçok il için son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Son dakika bilgisine göre, İstanbul Valiliği de yaptığı açıklamada İstanbul için bugün beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenlikleri bakımından tedbirli olmaları istendi.

Saat 14:30 sularında Meteoroloji'den İstanbul bir uyarı daha yapıldı. İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağışa ilişkin yapılan uyarıda "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre, İstanbul çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; bugün 17:00-22:00 saatleri arasında il genelinde yer yer kuvvetli (15-30 kg/m2.) olacağı tahmin edildiğinden su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.