Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg'in kaynaklarına göre Spotify Technology SA Amazon ve Meta Platforms gibi birçok teknoloji şirketinin maliyetleri düşürmek için uygulamalarına benzer şekilde işten çıkarmalara başlayabiliir.

İşten çıkarmaların kaç kişiyi kapsayacağı belirtilmezken şirket Ekim ayında Gimlet Media ve Parcast Podcast Studios’tan 38 çalışanını çıkarmıştı. Müzik platformunun üçüncü çeyrek finansal raporlarına göre şirketin 9800 çalışanı bulunuyor.

Pandemi döneminde çalışan sayılarını artıran teknoloji şirketleri azalan reklam gelirleri ve ekonomin görünümün çalkantılı bir hale bürünmesiyle çalışan sayısını düşürmek zorunda kalmışlardı.

Amazon, Meta ve Microsoft son dönemde işten çıkarmaları açıklayan en büyük şirketler arasında yer alırke, Google’ın çatı şirketi Alphabet de Cuma günü yaptığı açıklamada küresel çapta sahip olduğu işgücünün yüzde 6’sından fazlasını oluşturan yaklaşık 12 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.

Şirket, 2019'dan itibaren podcasting'e büyük bir taahhütte bulunmuştu. Spotify podcast ağları, oluşturma yazılımı, barındırma hizmeti ve The Joe Rogan Experience ve Armchair Expert gibi popüler programların haklarını satın almak için bir milyar doların üzerinde para harcamıştı.

Yine de, yapılan yatırımlar yatırımcıların sabrını test etti. Yatırımcılar getirileri ne zaman görmeye başlayacaklarını sorgularken, hisse senetleri geçen yıl yüzde 66 değer kaybetti. Spotify yöneticileri Haziran ayında yaptıkları açıklamada podcast işinin önümüzdeki bir ila iki yıl içinde kârlı hale geleceğini kaydetmişti.