İstihdam verisi Fed'in adımlarını etkiler mi?
-
Uzmanlar bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinden beklentilerini anlattı
Gedik Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir ve Berenberg ekonomisti Florian Hense Bloomberg HT'de Yatırım Kulübü programında tarım dışı istihdam beklentilerini anlattı.
Pamir istihdam verisine dair "Bugünkü veriler Fed'in bu yıl bir daha faiz artışı yapmayacağı beklentisini kuvvetlendirecek, bunu netleştirecek veriler olacak. Çok olumlu bir veri geleceğini zannetmiyorum." dedi. Pamir "dolarda buralar minimum seviyeler, buradan daha fazla aşağı geliş çok fazla beklemiyorum." diye konuştu.
Berenberg ekonomisti Florian Hense ise ortalama saatlik kazançların odak noktası olacağına dikkat çekerek "İstihdam verisi 180 binin üzerinde olabilir, işsizliğin düşmesini bekliyoruz. Saatlik ortalama kazançların %2.4 olmasını bekliyoruz" dedi.
Verinin Fed'e olası etkisine dair Hense "Son veriler Fed'in tekrar harekete geçmesi için yeterince güçlü değil. Eğer gelecek birkaç ayda enflasyonda geri dönüş olmazsa bir sonraki yıla kadar adım atmayabilirler" yorumunu yaptı.
Euro/dolar'daki yükselişe ilişkin olarak ise "ABD'de politik kaos denebilecek gelişmeler nedeniyle dolarda değer kaybı var. Euro bölgesinde ciddi toparlanma da euroyu destekliyor" ifadesini kullandı.