Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İsviçre saat ihracatı Temmuz ayında rekor seviyelere yaklaşırken yüksek fiyatlı Rolex, Omega ve Vacheron Constantin gibi saatlere olan talepte yaşanan patlama sonrası sekiz yılın en yüksek seviyelerini gördü.

İsviçre Saat Endüstrisi Federasyonu’ndan Perşembe günü yapılan açıklamada Temmuz ayında yapılan saat ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 8,3 artarak 2,3 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

Bu rakamın 2014 Ekim ayından beri ulaşılan en yüksek rakam olduğu belirtildi.

Rolex, Omega, Aduemars Piguet ve Patek Philippe gibi İsviçre saat markaları salgın döneminde zengin tüketiciler tarafından keşfedilmesiyle talep patlaması yaşamıştı.

Açıklamaya göre ABD’ye olan ihracat bir önceki yıla göre yüzde 13,5 artarken geçtiğimiz yıl Çin’i geçmesi sonrası en büyük pazar olarak kalmaya devam etti. Çin’den gelen talep ise Kovid-19 kapanmalarının hafiflemesi sonrası ülkeye yapılan ihracatın artması sonrası ikinci en büyük pazar olarak kalmaya devam etti.

Sektörü yönlendiren yüksek kaliteli parçaların trendi, hacmin üçte birinden fazlasını ve değerin yüzde 95'ini oluşturan 500 frankın üzerindeki saatlerle devam etti.

Fiyatı 200 ile 500 frank arasında değişen saat ihracatı, değer olarak yüzde 29,2 düşerek 2020'nin başlarında başlayan gerilemeye devam etti.

Swatch Group’un Omega MoonSwatch serisinin başarısının en büyük etkiye sahip olduğu değerlendirilen 200 frank altındaki saat ihracatında ise yüzde 5,3 artış yaşanırken art arda altıncı pozitif ay geride bırakıldı.

Hong Kong, Güney Kore ve Japonya dışında, Temmuz ayında Asya ve Avrupa'daki çoğu büyük pazara İsviçre saat ihracatı çift haneli oranlarda arttı.