Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

İtalya'da Hazine tahvili faizleri, 5 Yıldız Hareketi üyelerinin Çarşamba günü merkez sol Demokratik Parti (PD) ile koalisyon hükümeti kurulmasına destek verdiğini açıklamasının ardından yeni düşük seviyeleri gördü.

M5S üyelerinin katıldığı internet üzerinden yapılan anketin Salı günü yayınlanan sonucuna göre üyelerin yüzde 79.3'ü PD ile bir koalisyon hükümeti kurulmasına olumlu bakıyor.

İtalya'nın tahvil piyasası PD ile M5S'nin geçen hafta koalisyon anlaşmasına varmasından bu yana güçlü yükseldi. Anket, yeni hükümet oluşumunun önündeki son engeli de gidererek İtalya tahvillerindeki yükselişi tetikledi.

Daiwa Capital Markets ekonomi araştırma birimi yöneticisi Chris Scicluna " Bu oylama İtalyan tahvil piyasasında bür süredir gördüğümüz yükselişini doğruladı." dedi.

İtalya'da 10 yıllık tahvillerin faizi bu hafta 23 baz puan azalarak yüzde 0.80 ile rekor düşüğe geriledi. 2 yıllık İtalyan tahvilleri ise 8 baz puan düşerek 2017 sonundan beri en düşük seviyesi olan eksi yüzde 0.35'e geriledi. 5 yıllık tahvillerin faizi ise sıfıra yaklaştı.

İtalyan ile Alman 10 yıllıkları arasındaki faiz farkı ise 148 bp ile 1 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Mizuho analistleri ise faiz farkının 130 baz puana kadar inebileceğini söyledi.