Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

İtalya, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Avrupa tahvillerine yönelik desteğini artırıp artırmama kararı vereceği toplantısından bir gün önce, Hazine tahvili satışında talep rekoru kırdı.

10 yıl vadeli sendikasyon tahviline 108 milyar eurodan fazla talep gelen İtalya, 14 milyar euro (15.7 milyar dolar) kaynak toplamaya hazırlanıyor. Söz konusu satış ikincil piyasadaki benzer vadeli tahvillerin 9 baz puan üzerinde bir faiz oluşumunu ediyor.

Londra'da satışı yürüten bankalardan biri olan HSBC Holdings Plc'den sendikasyonun idari direktörü Asif Sherani, "Her çeşit yatırımcıdan talep geldi. Bankaların hazine masalarından ve varlık yöneticilerinden de çok yüklü miktarlarda talep geldi." dedi. Sherani, toplanan miktarın rekor olduğunu ve yatırımcıların iyi bir değer gördüğünü ekledi.

İtalya Salı günü açıkladığı sürpriz hamlesiyle koronavirüsün Mart ayında tetiklediği kargaşadan bu yana görülen en uygun borçlanma koşullarının birinin avantajından faydalanmak istiyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) bölge ekonomilerine yönelik 750 milyar euroluk destek planının desteğiyle birlikte İtalya tahvil yatırımcıları AMB'nin Perşembe günkü toplantısında Pandemi Acil Durum Alım Programı'nı güçlendirerek güveni artırmasını umuyor.