Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

İtalya Ekonomi Bakanı Giancarlo Giorgetti Twitter'dan yaptığı açıklamada Ukrayna savaşının yakında sona ermesi ve enerji fiyatlarının Mart ayına dek düşmesini beklemenin gerçekçi olmadığını belirtti.

Bakan haneleri ve işletmeleri artan enerji fiyatlarından korumak amacıyla bir mekanizma üzerinde çalıştıklarını ve mekanizmanın önümüzdeki bahar aylarında yürürlüğe girmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

AMB'nin faiz artışlarına da değinen Giorgetti Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) politika faizini 50 baz puan artırma kararının ardından, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarında artışların devam etmesi ihtimalinin İtalya gibi yüksek borçlu ülkeler için endişe verici olduğunu söyledi.

Bakan, Roma'da düzenlenen bir etkinlikte, "Ülke olarak birkaç yıldır sıfıra yakın veya sıfırın altındaki faiz oranlarıyla olumlu bir durumdan yararlandık ancak bu durum şimdi değişiyor" dedi.

Giorgetti, faiz artışlarının "bir şekilde bize kamu maliyesi konusunda daha dikkatli olmamızı ve reel ekonomi için sonuçlarını değerlendirmemizi tavsiye etmesi gerektiğini" söyledi.

AMB Perşembe günü beklentilerle uyumlu şekilde faizleri 50 baz puan artırmış ancak önümüzdeki aylarda yeni faiz artışlarının geleceği uyarısında bulunarak artışların sona ereceğine dair umutlara ket vurmuştu.