Bloomberg HT Haberler İTO Başkanı Avdagiç: Merkez depolarımızda yeterli ürün stoku mevcut
HABERLER

İTO Başkanı Avdagiç: Merkez depolarımızda yeterli ürün stoku mevcut

  • İTO Başkanı Şekib Avdagiç, yeni tip koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından bazı ürünlerdeki talep artışına ilişkin, "Organize perakende noktaları ve marketlerde hiçbir tedarik sıkıntımız yok. Merkez depolarımızda yeteri kadar ürün stoku mevcut ve üretimde de hiçbir sıkıntı yok." dedi

Giriş: 13 Mart 2020, Cuma 10:21
Güncelleme: 13 Mart 2020, Cuma 10:21

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, mart ayı olağan meclis toplantısındaki konuşmasında İTO olarak koronavirüse ilişkin ciddi bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. Avdagiç, İTO meclis üyelerinin ve çeşitli sektörlerden davetli temsilcilerle birlikte profesyonel bir ekibin moderatörlüğünde arama konferansı yaptıklarını bildirdi.

Avdagiç, toplantının ön sonuçlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"İlk etapta lojistikte ülkeler arasında ortak operasyon yapabilecek düzenlemeler yapılması önem taşıyor. Her ülkedeki lojistik firmaları, kendi ülkesindeki taşımayı üstleneceği sistemler için, iş birliği alanları oluşturması isabetli olur. Kritik hammaddede alternatif tedarikçiler bulmanın yanında, tedarik güvenliği için gerekirse gümrük vergilerinde indirim yapılması yerinde olur.

İç pazarda gıda güvenliği sağlanırken, hem iç piyasada hem de ihracatta mal tedarikinde spekülatif sorunlar yaşamamak için düzenlemeler yapılması gerekir. Turizm alanında ise kriz sonrasına hazırlık önem arz ediyor. Bu nedenle mevcut kapasitenin ve yatırımların atıl kalmaması şüphesiz ki önemlidir. Sektörün finansal açıdan desteklenmesi yerinde olacaktır."