Advertisement
HABERLER ABONE OL

İTO Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul Ticaret Odası olarak deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremin en fazla etkilediği Elazığ ve Malatya’da yaşamını yitiren vatandaşlarımızın acılarını yüreğimizde hissediyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak Elazığ’ın yaralarını sarmak için göreve hazırız. Üzerimize düşen her türlü maddi ve manevi sorumluluğu devletimizin koordinasyonunda tereddüt etmeden yerine getireceğiz. Bölge halkımızın, oradaki esnafımızın, tüccarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Avdagiç, Devletin,hükümetin ve bakanlıkların deprem olduğu andan itibaren ortaya koyduğu gayret ve hassasiyet teselli olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnanıyoruz ki devletimiz bölgedeki tüccar ve esnafımızın da normal hayatlarına bir an evvel kavuşmaları için gerekli tedbirleri de alacaktır. Elazığ ve Malatya başta olmak üzere bölgeyi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Umuyoruz can kaybımız daha artmaz ve yaralılarımız da bir an önce sağlıklarına kavuşur. Millet olarak dualarımız bölge insanımızla beraber.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Elazığ merkezli depremden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Kaybettiklerimizin acısı yüreğimizi yaktı. Tüm milletimize geçmiş olsun. Zor günlerde hep beraber el ele vererek, yan yana olmalıyız." ifadesini kullandı.

- "Devletimiz tüm kurum ve imkanlarıyla seferber oldu"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de yazılı açıklamasında, depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

"Devletimiz tüm kurum ve imkanlarıyla sahada milletimizi kurtarma, yaralılarımıza ve geri kalan halkımıza yardım için her türlü imkanı seferber etmiştir. Bundan sonra en büyük duamız ve isteğimiz, depremde can kaybının artmaması ve yaralanan vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmasıdır. Ülkemize ve milletimize büyük geçmiş olsun."