Advertisement
HABERLER ABONE OL

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Son işsizlik rakamları, istihdam konusunda hükümet ve özel sektörün daha fazla iş birliği içinde hareket etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor." dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, işsizlik rakamının ocak ayında yüzde 14,7 ile yüksek bir oranda gerçekleştiğini anımsattı.

Bu rakamın son dönemde başlatılan istihdam seferberliğinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Avdagiç, "Çünkü istihdam seferberliği, ekonomik büyümeyi; ekonomik büyüme de yeni istihdamı tetikleyecektir. Dolayısıyla son işsizlik rakamları, istihdam konusunda hükümet ve özel sektörün daha fazla iş birliği içinde hareket etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Ocak ayından bu yana istihdamın tekrar pozitife dönmesini sağlayacak gelişmeler olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Avdagiç, nisan ayından itibaren turizmin devreye girmesiyle işsizlikte aşağı yönlü bir eğilim başlayacağına inandıklarını söyledi.

Turizmin iyi gidiyor olmasının, yılın ikinci yarısından itibaren, istihdamda daha iyi rakamları görmeye zemin oluşturacağını dile getiren Avdagiç, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihimizde sağlanan en cazip ve yararlanması kolay teşvikler yürürlükte. İnanıyorum ki, şubat ayında açıklanan İstihdam Seferberliği’nin getirdiği fırsatlar da, firmaların daha fazla üretim için istihdam yapmalarını sağlayacaktır. İstanbul iş dünyası olarak İstihdam Seferberliği’ne güç vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm iş dünyasını ekonomik büyümemizi artıracak İstihdam Seferberliğine çağırıyorum. Bu sorumluluktan hiçbir kimsenin kaçamayacağı artık çok nettir. Riskleri gerçekçi bir şekilde görüp, işsizliğe çözüm aşamasında pozitif tavır almamız gerekiyor. Biliyoruz ki ekonomi büyümeye geçtikçe, istihdamda daha kalıcı bir toparlanma olacaktır."

 

-