Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, işe alınacak her bir işçi için 12 ay prim ve vergi teşvikinin yıl sonuna kadar uygulanma kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Avdagiç, ücretler üzerindeki vergi yükünün OECD'nin 5,1 puan üzerinde olduğunu söylediği değerlendirmesinde, orta vadede istihdam üzerindeki yüzde 39,7'lik vergi yükünün düşürülmesi gerektiğini ve aylık 75 liralık istihdam desteğinin yasalaştırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Özellikle alışveriş ve hizmet sektöründe hızlı bir dönüş olacağını öngören Avdagiç, “İhracatçı Eximbank kredilerine erişimde sıkıntı çekmemeli. ÜFE ve TÜFE arasındaki makasın tüketiciye yansımaması için gayret gösteriyoruz. İstihdam vergi yükü gibi maliyet enflasyonunu aşağı çekmemiz gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Yabancıya gayrimenkul satışında 2025 hedefi 20 milyar dolar

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği'nin 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilirken, toplantı kapsamında "Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı"nın tanıtımı yapıldı.

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği'nin (GİGDER) 1. Olağan Genel Kurulu toplantısında konuşan Avdagiç, GİGDER'in 2025 için koyduğu 20 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı hedefinin mütevazi olduğunu belirterek, "Biz, 2025 için, İstanbul'da birim fiyatı 250 bin dolar olmak üzere, 40 bin konut satarak, 10 milyar dolarlık yabancı yatırım geliri hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.