Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg tarafından görülen bir belgeye göre Japonya Başbakanı Shinzo Abe, koronavirüs resesyonu nedeniyle işletme ve tüketicileri korumak için 1 trilyon doların üzerindeki ek yardım ile teşvik önlemlerini artırıyor.

Belgeye göre 117 trilyon yen (1.1 trilyon dolar) tutarındaki paket zorluk çeken şirketler için finansal yardım, yerel ekonomiler için kira desteği ve birkaç trilyon yen tutarında sağlık bakım desteği içeriyor.

Söz konusu harcama, geçen ay kırılan ek bütçe harcamasını yeniden kıran 31 trilyon yenlik ikinci bir ek destek bütçesiyle fonlanacak.

Son yardım, Japonya'nın derin bir resesyona girdiğini gösteren geçen ayki verilerin ve Abe hükümetine olan güveninin rekor düşüğe gerilediğini işaret eden anketlerin ardından nihai halini almıştı.

Japonya'da hükümet ülke çapında uygulanan olağanüstü hali sonlandırdı. Yeni virüs vakaları da yavaş yavaş kayboluyor. Buna karşın ekonomik görünüm hala karanlık. GSYİH'nin bu çeyrekte yüzde 20'den fazla daralmasını bekleyen analistler toparlanmanın yavaş olabileceğinin altını çiziyor.