Advertisement
HABERLER ABONE OL

Söz konusu değişiklikler yapılırsa, piyasa yerel saat ile 15:30’da kapanacak. Bu değişiklikler, işlem sistemlerinde Mart 2025’te sona erecek mali yılın ikinci yarısında yapılacak büyük çaplı iyileştirme ile aynı zamanda planlanıyor.

Piyasanın işletmecisi Japan Exchange Group Inc., yaptığı açıklamada, “Japonya’da nakit hisse senedi piyasalarındaki işlem saatlerinin Avrupa, ABD ve hatta Asya piyasalarındakilerden kısa olması dikkate alındığında, bu sürenin daimi olarak uzatılması yatırımcılar için işlem fırsatlarını genişletecek ve piyasa koşullarını iyileştirecektir” dedi.

Tokyo Borsası’da işlemler mevcut kurallar dahilinde yerel saat ile 09:00-15:00 arasında gerçekleştiriliyor ve 11:30-12:30 arasında öğle arası veriliyor. Beş saatlik işlem günü diğer bölgesel rakiplerinin birçoğuna kıyasla daha kısa. Bloomberg’in derlediği verilere göre, Japonya, 6,8 trilyon dolarlık piyasa büyüklüğü ile dünyanın üçüncü en büyük hisse senedi piyasasına sahip.

Borsanın çalışma grubu aynı zamanda öğle arasının kaldırılmasını dahil bazı tedbirleri görüştü, ancak 30 dakikalık uzatma konusunda anlaşma sağlandı.