Advertisement
HABERLER ABONE OL

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, koronavirüsün daha da yayılmasını önleme mücadelesi dahilinde daha önce görülmemiş bir adım atarak, tüm okulların Pazartesi gününden itibaren bahar tatilinin sonuna kadar kapatıldığını duyurdu.

Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre, böylelikle ülke çapında tüm ilkokul, ortaokul, lise ve özel ihtiyaç okulları kapatılacak ve yaklaşık 13 milyon öğrenci en az bir ay evlerinde kalacak.

Abe, Perşembe günü Tokyo'da katıldığı hükümet görev gücü toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Çocuklarının güvenlik ve sağlığını ilk sıraya koyuyoruz," dedi ve bu adımları uzun süreler boyunca bir arada durmak durumunda olan çocuklar ve öğretmenlerden gelebilecek büyük çaplı enfeksiyon riskini azaltmak için atıldığını sözlerine ekledi.

Virüsün yayılması ile mücadelede yavaş davranıldığı yolunda eleştirlerle karşı karşıya bulunan Japon hükümeti, ülkede vaka sayısının artması ile birlikte daha acil adımlar atmaya başladı. Perşembe günü tek başına ülkenin kuzeyindeki Hokkaido adasında 13 yeni vaka görüldü ve toplam sayı böylelikle 200'ü geçti. Bu sayıya Diamond Princess adlı yolcu gemisindeki 705 vaka dahil değil.