Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisse senetleri, küresel ekonomik toparlanmanın koronavirüs salgınında “ikinci dalga” tarafından sekteye uğrayabileceği yönündeki endişeleri ile düşüş gösterdi. Topix Endeksi'ndeki tüm endüstri grupları düşerken, en büyük düşüş elektronik ve kimyasallarda oldu. Gösterge endeks, Mart düşüğünden Haziran başına kadar yaklaşık yüzde 32 yükselmesinin ardından geçen ay %4.5 geriledi.

ABD hisse senetleri, Aralık ayından bu yana en uzun beş günlük rallisini sonlandırmasının ardından Salı günü düştü. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, virüsün yeniden geri gelmesinin ABD’nin ekonomik toparlanma hızını tehdit edebileceğini ve istihdam kayıplarının kalıcı hale gelmesinden endişe ettiğini söyledi. Avrupa hisse senetleri de Almanya'nın beklenenden daha zayıf sanayi verileri açıklaması sonrasında düştü.

Sompo Varlık Yönetimi A.Ş. kıdemli yatırım yöneticisi Yasuhiro Kano “Hisse senedi piyasası bir noktada ekonominin dip seviyeleri gördüğünü fiyatlamıştı, fakat virüsün geri dönmesiyle, ekonomik faaliyet üzerinde tekrar çeşitli kısıtlamaları görmek sürpriz olmayacak. hisse senedi fiyatları, ekonomik iyileşme üzerindeki iyimserliğin azalmasıyla bir süre için durgunlaşabilir" dedi.

ABD'deki eyaletler Kovid-19 vakaları ve ölümlerde yeni artışlar bildirirken, ülkede toplam vaka sayısı 3 milyona yaklaştı. Artan vaka sayısı bazı eyaletlerin yeniden açılış çabalarını durdurmasına yol açarken, diğerleri vakaların yoğun olduğu bölgelerden seyahati kısıtladı. Latin Amerika'nın en büyük ekonomik krizinine doğru sürüklendiği sırada Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun Kovid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Özet

Japonya’'da Topix Endeksi yüzde 0.9 gerileyerek 1,557.23 puandan kapandı.

Japonya’nın Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.8% düşüşle 22,438.65 puanda seviyesindeydi.

Yen dolar karşısında 107,56 seviyesinde fazla değişmedi.

Elektronik sektörü: Sony yüzde 1, Nidec yüzde 1.8, Hitachi yüzde 1.8 geriledi.

Kimya sektörü: Kao yüzde 2.3, Shiseido yüzde 2, Shin-Etsu Kimya yüzde 0.8 geriledi.