Advertisement
HABERLER ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BoJ) tarihi diplerdeki faizi 2020’nin bahar aylarına kadar sürdüreceğini belirterek ileriye dönük sözlü yönlendirmesinde değişikliğe gitti.

BoJ aşırı düşük faizi 2020 baharına kadar sabit tutacağını belirterek  genişlemecei poltiikaların  negatif yan etkileri olsa bile para politikasının uyumlu olacağı konusunda yatırımcılara güvence verdi.

Bloomberg anketine katılan 48 ekonomistten sadece 3'ü tarafından sözlü yönledirmede değişikliğe gidileceği tahmin edilmişti. Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda’nın fiyatları yükseltmek için başlattığı radikal programın üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen, Merkez Bankası yüzde 2’lik enflasyon hedefini en azından 2022 Mart ayına kadar yakalayamayacağını ön gördüğünü belirtti.

BoJ’un görünümü, “Japonlaşma“ olarak adlandırılan düşük enflasyon problemi yaşayan küresel paydaşları için endişe verici olarak algılandı.

BoJ açıklamasında aşırı düşük uzun ve kısa vadeli politika faizini en azından 2020 baharına kadar sürdüreceğini belirterek “politik tutumunun güçlü parasal genişlemeye devam etmek”  olduğu konusunu netleştirdi.

.