Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Japonya/Hamada: Helikopter parası riskli bir kumar

Japonya/Hamada: Helikopter parası riskli bir kumar

  • Başbakan Abe'nin danışmanlarından Hamada, helikopter parası söyletilerine karşılık bunun riskli bir kumar olduğunu belirtti

Giriş: 13 Temmuz 2016, Çarşamba 10:22
Güncelleme: 13 Temmuz 2016, Çarşamba 10:23

Japonya Başbakanı Shnzo Abe'nin danışmanlarından Koichi Hamada, Çarşamba günü telefon ile gerçekleştirilen bir mülakatta mali ve parasal teşvikleri aynı anda faaliyete geçirmenin etkili olacağını ifade etti.

“Helikopter parası” fikrini önemsiz bulan Hamada, bunun çok riskli bir kumar olacağını belirtti ve tarihin durdurulamaz enflasyonun tehlikelerini kanıtladığını vurguladı.

Hükümetin çeşitli politika seçeneklerine açık olması gerektiğinin altını çizen Hamada, bu haftaki yükselişe karşın, Japonya hisselerinin temel göstergelerin işaret ettiğinden ucuz olduğuna dikkat çekti.

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) değil Japon yatırımcıların korkak davrandığını söyleyen Başbakan danışmanı, merkez bankasının 28-29 Temmuz'da gerçekleştirilecek gelecek toplantısında ne yönde adım atacağından emin olmadığını ifade etti.

BOJ'un volatil petrol fiyatlarına ilişkin hiçbir endişe duymaması gerektiğini belirten Hamada, taze gıda ve enerji fiyatları hariç enflasyonun yüzde 1'e ulaştığını belirtti.