Advertisement
HABERLER ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin vakalarda üçüncü bir dalga yaşadığını ve okulların yeniden açılması gibi adımların temkinle ele alınması gerektiği uyarısını yaptı.

Japonya’da 4 eyalet, Kovid-19’a karşı uygulanan OHAL’in ay sonunda kaldırılmasını istedi. Japonya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ülke geneli 10 eyalette uygulanan olağanüstü halin (OHAL) Osaka, Hyogo, Kyoto ve Aiçi'den erken kaldırılması talep edildi.

Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi OHAL kapsamındaki Osaka, Hyogo, Kyoto ve Aiçi valileriyle çevrim içi görüştü. Valiler, günlük Kovid-19 vakalarının eyalet genelinde düşüş trendi gösterdiğini ve OHAL uygulamasının bu ay sonuna kadar yürürlükten kaldırılmasını istedi.

Hong Kong, ekonomiyi desteklemek için $15,5 milyarlık destek açıkladı. Mart ayında aşıya erişiminoldukça yüksek seviyelere çıkması beklenen ABD’de tüm doz aşılarını olmuş vatandaşların uyması gereken sağlık kuralları için bir yol haritası hazırlanacak.

Johnson, 21 Haziran'da tüm Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılması konusunda umutlu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 21 Haziran'da ülkedeki tüm yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının tamamen kaldırılabileceği konusunda "umutlu" olduğunu ancak "hiçbir şeyin garanti edilemeyeceğini" söyledi.

Johnson, gazetecilere yaptığı açıklamada, karantinanın kaldırılması planına rağmen halkı kurallara uymaya devam ederek "ihtiyatlı" olmaya çağırdı.

Partisinden bazı milletvekillerinin, karantinanın 3 ayda değil de çok daha hızlı kaldırılması baskısı ile karşı karşıya kalan Johnson, dün açıkladığı 4 aşamalı planın her aşamasına geçişte tarihleri değil bilimsel verileri dikkate alacaklarını vurguladı.

Johnson, plana göre tüm kısıtlamaların 21 Haziran'da kaldırılıp kaldırılamayacağına ilişkin, "Umutluyum ama hiçbir şey garanti edilemez." dedi.

Aşıların etkisine dikkat çeken Johnson, böylece 21 Haziran'a "iyimserlikle bakabileceklerini" dile getirdi.

İngiltere'de son 144 günün en düşük günlük Kovid-19 vaka sayısı açıklandı

İngiltere'de son 24 saatte 8 bin 489 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edilmesiyle son 144 günün en düşük vaka sayısı görüldü.

Sağlık Bakanlığının yayımladığı verilere göre, ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 548 artarak 121 bin 305'e ulaştı.

Son 24 saatte 8 bin 489 yeni vaka tespit edildi. Bu, 6 bin 968 vakanın saptandığı 2 Ekim 2020'den bu yana görülen en düşük günlük vaka sayısı oldu. Toplam vaka sayısı 4 milyon 134 bin 639'a yükseldi.

Kovid-19 aşısının ilk dozunu yaptıranların sayısı 17 milyon 916 bin 181'e ulaştı, bunlardan 624 bin 788'ine ikinci doz aşı uygulandı.

Ülkede 16 bin 797 kişinin hastanelerde tedavisi sürüyor, bunlardan 2 bin 273'ü yoğun bakımda bulunuyor.

Hollanda'da Kovid-19 nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 15 Mart'a kadar uzatıldı

Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında ülke genelinde 23 Ocak'ta yürürlüğe giren sokağa çıkma kısıtlamasının süresi 15 Mart'a kadar uzatıldı.

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Sağlık Bakanı Hugo de Jonge ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, 21.00-04.30 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının üçüncü kez uzatıldığını ve yeni tarihin 15 Mart olduğunu açıkladı.

Başbakan Rutte, ilk kez İngiltere'de tespit edilen Kovid-19'un mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan tipi sebebiyle vaka sayılarının yeniden yükselme eğilimi gösterdiğini ve muhtemel bir üçüncü dalganın başladığını belirtti.

Rutte, vaka sayılarında artış görülmesine rağmen özellikle gençlerde ve yaşlılarda görülen yalnızlık hissindeki artış ve ruh sağlığındaki olumsuz etkilerin ortadan kalkması için bazı tedbirlerde gevşemeye gittiklerini kaydetti.

Fransa'da son 24 saatte 20 bin 64 Kovid-19 vakası kaydedildi

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 20 bin 64 yeni vaka tespit edildi.

Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte hastanelerde 334 ve son 4 günde yaşlı bakımevlerinde 121 kişi hayatını kaybetti. Kovid-19 nedeniyle toplam can kaybı 85 bin 44'e çıktı.

Virüs tespit edilen kişi sayısı 20 bin 64 artışla 3 milyon 629 bin 891'e yükseldi.