Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

JP Morgan Türkiye Başekonomisti Yarkın Cebeci Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz indirim kararını Bloomberg HT'ye değerlendirdi.

Faiz kararında ve para politikası metninin içeriğinde bir sürpriz olmadığını belirten Cebeci metinde dikkatli bir dil kullanıldığını ifade  ederek "salgın hastalığın altı çizilmiş ama en önemlisi kredi büyümesi ve bunun enflasyona etkilerinin yakından izleneceği belirtilmiş." yorumunu yaptı.

Faiz indirimlerinin devam edeceğini öngören Cebeci "politika yapıcıların da daha düşük faiz istediğini bildiğimize göre Merkez Bankası faiz indirimlerine devam edecektir, gelecek ay 25 baz puan, yıl sonuna doğru da enflasyonun yılın 2. yarısında tek haneye inmesiyle birlikte uluslararası arenada da bir terslik olmazsa faiz indirimlerinin devam etmesini bekliyoruz" yorumunu yaptı.

Merkez Bankası bugünkü toplantısında politika faizini 50 baz puan indirerek % 10.75'e çekti. 50 baz puanlık indirim, geçen sene başlayan faiz indirim döngüsündeki en küçük montanlı indirim oldu.