Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Jupiter Asset Management Ltd. gelişen piyasa borç stratejisti Alejandro Arevalo'ya göre, Fed'in 10 yıl sonra yapacağı ilk faiz indirimine sevinmek için sebep yok.

Gelişen piyasa tahvil portföyünü son iki ayda yatırım yapılabiir seviyenin altında nota sahip tahvillerden daha yatırım yapılabilir nota sahip menkul kıymetlere çeviren Arevalo, "Piyasalar Fed'in politika değişimini olumlu bir şey olarak görerekyanlış okuyorlar," dedi ve "Eğer Fed faiz düşürüyorsa, bu ekonomilerinde bir sorun olduğundan dolayıdır. Yılın ikinci yarısının daha engebeli olacağını düşündüğümüzden dolayı daha defansif oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Jupiter'in 51 milyar dolarlık varlığının yönetimine yardımcı olan Arevalo, önemli bir yavaşlama olan ülkelerdeki finans şirketlerinin tahvillerini sattığını, öte yandan, Çin'den gelen talebin artmasından dolayı, Brezilya'da kağıt hamuru ve kağıt ihracatçılarının varlıklarını ve aynı zamanda Çin'de domuz eti sektörünü olumsuz etkileyen domuz gribinden faydalanan et ihracatçılarının varlıklarını artırdığını söyledi.

Fed öncülüğünde güvercin bir tutum sergilemeye başlayan dünyanın önde gelen merkez bankaları, negatif getirili tahvil miktarında güçlü bir artışı tetikledi ve bunun sonucu gelişen piyasa tahvillerinin cazibesi arttı. Gelişen piyasa yüksek getirili dolar cinsinden tahvillerin ortalama faizi Salı günü yüzde 7.19 seviyesindeydi ve bu yatırım yapılabilir nota sahip tahvillerin ortalamasının yaklaşık iki katı seviyeyi işaret ediyor. Gelişen piyasa tahvillerinin ortalama getirisi Temmuz ayının başlarında yüzde 7.09'a inerek bir yılın en düşük seviyesini görmüştü.

Arevalo, "birçok durumda, faiz farkları birçok yüksek faizli şirket ve ülkenin temel durumunu doğru olarak yansıtmıyor," dedi ve "Faizleri takip eden yatırımcılardan gelen kaydadeğer bir talep görüyoruz ve bu nedenle kar realizasyonu için çok iyi bir zaman" değerlendirmsinde bulundu.