Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, görevi törenle Mustafa Varank'tan devraldı.

Varank, "Elimizden geldiğince hangi mevkide hangi görevde olursak ya da görevde olmasak da elimizden geldiğinde arkadaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Mehmet Fatih Kacır, "Her zaman bizlere yaptığı ağabeylik için ayrıca şükranlarımı sunmak istiyorum. Tabii Yöneticilik çok kişiye nasip olur ama bazılarına büyük işler nasip olur. Bu yöneticilerin ancak bazılarına bugünkü işlerin toplum tarafından sahiplenilmesi de nasip olur. Ve onların da ancak bazılarına milletin sevgisini kazanmak nasip olur. Sayın bakanım siz geçtiğimiz 5 yıl boyunca ortaya koyduğunuz gayret ve çabayla, sayın cumhurbaşkanımızın bir yol arkadaşı olarak tüm bunları elde ettiniz bizlere de örnek bir bakanlık dönemi geçirdiniz. Ben tekrar sizinle yol arkadaşı olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu dönem çok büyük gururları hep birlikte müşahede ettik" diye konuştu.

60 yıllık rüya gerçekleşti

Kacır törende, "Türkiye’nin Otomobili 60 yıllık rüya bu dönemde gerçekleşti. İMCE’yi bu dönemde uzaya göndermiş olduk. KOSGEB’in en kapsamlı programlarını bu dönemde başlattık. Milyonlarca gencin katılımıyla TEKNOFEST’leri bu dönemde gerçekleştirdik" dedi.

Kacır'ı dikkat çektiği noktalar şöyle;

"Çıta çok yüksek bunun farkındayız ve bilincindeyiz. Sizlerin desteğiyle ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılını gerçekleştirmek için canla başla çalışacağız.

Yöneticilerin bazılarına girdiği yerden başı dik ve alnı açık ayrılmak nasip olur. Mustafa Varank bu şekilde ayrılıyor buradan. Bizlere de Allah bu şekilde buradan çıkmayı nasip etsin. Bizim hakkımız sizlere sonuna kadar helal olsun. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum."