Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kalekim'in halka arzı, fiyat aralığının üst sınırı olan 14,75 liradan fiyatlanırken ek satış dahil tüm hisseler satıldı.

Toplam 509 milyon lira büyüklükteki halka arza 1,5 kat talep geldi.

Ak Yatırım'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre ihraçta yüzde 20 pay ayrılan yurt içi kurumsal yatırımcılara hisselerin yüzde 31,7'si satılırken, yüzde 68 pay ayrılan yurt içi bireysel yatırımcılara hisselerin yüzde 62,3'ü satıldı.

Hisselerin yüzde 4,3'ü yabancı kurumsal yatırımcılar, yüzde 1,6'sı ise şirket çalışanları tarafından alındı.

Halka arzda yüzde 5'in üzerinde pay alan yatırımcı bulunmadı.

Kalekim halka arz gelirini yatırıma ayıracak

Daha önce halka arz ile ilgili konuşan Kale Holding CFO'su Haluk Alperat, "Halk arzdan gelecek gelirin yüzde 60-70'lik kısmını yurt içinde, yüzde 30-40'lık kısmını da yurt dışında şirketi büyütecek yatırımlar için kullanacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Alperat, "Halka arz kapsamında ek satışlarla birlikte Kalekim'in, yüzde 30'una denk gelen toplam 34,5 milyon TL nominal bedelli payların halka arzını planlıyoruz. Elde edeceğimiz gelirin yüzde 60-70'lik kısmı ile de yurt içinde ve yüzde 30 -40'lık kısmı ile de yurt dışında Kalekim'in büyümesine katkı sağlayacak yeni şirket satın alma veya yeni fabrika yatırımları için kullanmayı hedefliyoruz.

Bu çerçevede yurt içinde, inşaat malzemeleri sektöründe mevcut ürün portföyüne katkı sağlayacak ve yurt içi büyümesini destekleyecek beton katkısı, boya, poliüretan ve epoksi alanlarında yeni şirket satın alma veya yeni fabrika yatırımları noktasında planlarımız var. Bununla birlikte yine yurt dışındaki mevcut yatırımlarımızı destekleyerek, farklı coğrafyalarda da yerel üretim tesisleri kurarak, büyümeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuşmuştu.