Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Devlet memurları kanunu ve bazı kanunlar ile 663 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında memur kadrolarına atananların 4 yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak. Bulundukları pozisyon unvanı ile aynı unvanlı memur kadrosu bulunmayanların atanacağı kadrolar Cumhurbaşkanınca belirlenecek.

Memur kadrolarına atananların, sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek.

Bir yıldan az süreli, kısmi zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim kurumlarının Ar-Ge projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak çalışanlar hariç olmak üzere, devlet memurları kanununun 4B ve bazı kanun ve kanun hükmünde kararnameler kapsamındaki sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan sözleşmeli personelin 30 gün içinde yazılı olarak başvurmaları halinde memur kadrolarına atanmaları gerçekleştirilecek.