Advertisement
HABERLER ABONE OL

National Post Pazartesi günü federal hükümet çalışanlarına gönderilen resmi yazışmaya atıfta bulunarak Kanada'nın Çin sosyal medya uygulaması TikTok'u Salı gününden itibaren tüm hükümet tarafından verilen cihazlardan yasakladığını bildirdi.

Gazetenin haberine göre, Kanada'nın hükümet bilgilerinin güvenliğini sağlama kararı, dahili bir incelemenin TikTok'un veri toplama yöntemlerinin kullanıcıları siber saldırılara karşı savunmasız bırakabileceğini göstermesinin ardından verildi.

Avrupa Komisyonu'nun benzer bir yasak koymasından günler sonra gelen bu hareket, TikTok'un Çin hükümetine yakınlığı ve dünya genelindeki kullanıcı verilerini elinde tutmasıyla ilgili endişeler nedeniyle büyüyen kesime dikkat çekiyor.

Kanada'nın federal ve yerel kişisel gizlilik konusunda düzenleyici kurumları, platformun kişisel bilgileri toplaması, kullanması ve ifşa etmesiyle ilgili endişeler nedeniyle Çinli ByteDance Ltd firmasına ait uygulamayı birlikte inceledikleri belirtildi.

Kanada'nın hamlesi, son yıllarda Ottawa'nın Çin'in seçimleri etkilemeye çalıştığı ve hava ve deniz gözetleme faaliyetleri yürüttüğü yönündeki suçlamaları gibi çeşitli nedenlerle gerginleşen Çin-Kanada ilişkilerinde yeni bir sorun olmak potansiyeli taşıyor.