Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kanada erken seçimlerinde sandıktan Justin Trudeau çıktı.

Trudeau üçüncü dönem için seçmenden onay alırken, partisi Liberal Parti parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı. Liberal Parti, 338 üyeli parlamentoda 156 koltuk kazandı.

2015'ten beri iktidarda olan Trudeau, 2019'dan beri Kanada parlamentosunun alt kanadında azınlığa sahip bir şekilde ülkeyi yönetiyor.

Trudeau, Toronto, Montreal gibi şehirlerdeki güçlü destekle ikinci seçimleri de kazandı. Yüzde 90’ı açılan sandık sonuçlarına göre, Liberal partinin toplam oy oranı yüzde 31.8 oldu. Bu, bir iktidar partisinin aldığı en düşük oy oranı olarak kayda geçti.

Seçim sonuçları, pandemiden dördüncü dalgayla mücadele eden Kanadalıların geleceğe dair güvensiz olduğunu gösteriyor. Ülke halkı, artan borç yükü ve düşük karbonlu ekonomiye geçiş süreci konusunda endişeli.

Kanada’da yaklaşık 27,3 milyon seçmen 44. federal seçimleri için parlamentonun 338 üyesini belirlemek üzere sandık başına gitmişti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau Ağustos ayında, ülke genelinde 20 Eylül’de federal parlamento seçimlerinin yapılacağını açıklamıştı.