Kanadalılar Potash Corp.'u vermedi
-
Kanada Hükümeti, BHP Billiton'un Potash Corp. of Saskatchewan'ı satın almak için yaptığı 39 milyar dolar tutarındaki teklifi reddetti

Kanada Hükümeti, BHP Billiton'un teklifini reddetme gerekçesi olarak, Potash Corp.'un satışının, Kanada'ya bir yarar sağlamayacağını düşünmelerini sundu.
Madencilik sektörünün en büyüklerinden biri olan BHP Billiton’un, dünyanın en büyük gübre üreticisi Kanadalı Potash’ı satın almak için yaklaşık 3 aydır uğraşıyordu. Ancak satış, Kanada Hükümet'inde tepkiyle karşılanmış; geçtiğimiz günlerde 13 senato üyesi, satışın olması durumunda istifa edeceklerini açıklamışlardı.
Gübre için temel hammadde olan zengin potasyum rezervine sahip olan BHP, özellikle gelişmekte olan ülkelerde tarım faaliyetlerinin artacağını ve gübre talebinin de buna paralel tırmanacağını öngörüyor.
BHP Billiton, PotashCorp’u almayı başarırsaydı, küresel potasyum üretiminin yüzde 20’sine sahip olacaktı.