Bloomberg HT Haberler Karahan: Güvenin yeniden tesisi için önemli adımlar atıldı
HABERLER

Karahan: Güvenin yeniden tesisi için önemli adımlar atıldı

  • Enflasyon beklentilerini kontrol altına almak için ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Güvenin yeniden tesisi için önemli adımlar atıldı, Türkiye yıl sonu enflasyon hedefine ulaşma yolunda ilerliyor" diye konuştu.

Giriş: 16 Nisan 2024, Salı 20:45
Güncelleme: 17 Nisan 2024, Çarşamba 02:13

IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği Washington'da Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü (PIIE) ve Dış İlişkiler Konseyi (CFR) tarafından düzenlenen "Gelişmekte Olan Piyasalarda Merkez Bankası Yönetimi" başlıklı etkinlikte konuşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Türkiye'nin yıl sonu enflasyon hedefine ulaşma yolunda ilerlediğini söyledi.

Türkiye ekonomisini rahatsız eden sorunlar olduğunu, cari açığın ülkeyi kırılgan hale getirdiğini aktaran Karahan, enflasyon beklentilerinin yüksek olmasının da yatırım ortamını ortamı açısından olumsuz olduğunu dile getirdi.

"Ne gerekiyorsa yapılacağı sinyalini verdik"

Karahan, öncelikli hedeflerinin politika faizini, yeniden para politikasının temel aracı yapmak olduğunu vurgulayarak, "Ne gerekiyorsa yapacağımızın sinyalini her zaman verdik. Piyasaların beklediğinden çok daha fazla miktarda sıkılaştırma yaptık ve dezenflasyon konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu gösterdik" dedi.

Karahan, "Güvenin yeniden tesisi ve enflasyon beklentilerini daha iyi yönetebilmemiz için politika faizinin birincil araç olduğu politikayı yeniden oluşturmak için çok şey yaptık ve daha fazlasını yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.